Gradska knjižnica i čitaonica Belišće bila je domaćin prve izložbe LEGO kockica u Belišću koja se održala u subotu, 3. studenog 2018. godine. Izložba “Bel kockice” organizirana je zajedničkom suradnjom Knjižnice, grada Belišća i LEGO kluba “Kockice” iz Zagreba na inicijativu Belišćanke Gordane Petrović, dugogodišnje članice kluba. 

“Kockice” su prvi i jedini klub koji okuplja LEGO entuzijaste u cijeloj Hrvatskoj i trenutno broje oko 70 članova svih dobnih skupina i interesa. Sve njih veže isti hobi, a to je skupljanje i slaganje LEGO kockica i izrada LEGO modela. Taj svoj hobi pokazali su i mnogobrojnim posjetiteljima ove izložbe. 

Devet članova spomenutog kluba uspjelo je u predvorju Knjižnice izložiti najrazličitije modele i radove koji su tek maleni dio onoga što inače imaju za pokazati. Ipak, i taj maleni dio izloženih radova nikoga nije ostavio ravnodušnim. Posebno oduševljeni bili su najmlađi posjetitelji za koje je bila organizirana i zabavna igraonica i tombola. 

Izložba LEGO kockica izazvala je dosad neviđen interes građana Belišća i susjednih mjesta pa se slobodno može reći da je to bila jedna od najposjećenijih i najuspješnijih aktivnosti organiziranih u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Pratite nas na FB: