Budućnost knjižnice

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i dalje namjerava u budućnosti, popunjavati svoj fond, kako prema potrebama korisnika, tako i prema Standardima za narodne knjižnice.

Isto tako, nastavit će s održavanjem književnih susreta, predavanjima, organiziranjem izložbi slika i ostalih zanimljivih sadržaja. Do sada su kroz knjižnicu prošla mnoga velika imena hrvatske kulture, od književnika, predavača iz različitih područja, slikara, ilustratora, umjetnika svih vrsta koji su obogatili knjižnicu kao ustanovu, a tako će biti i ubuduće. Nastavit će održavati i kreativne radionice, kako za djecu, tako i za odrasle. I dalje će se surađivati s udrugama na području Valpovštine, a i šire, kako je i do sada činila. Svoj rad nastavit će kako bi korisnici i dalje pronalazili sadržaje koji ih zanimaju, jer knjižnica u suvremenom dobu više nije samo mjesto gdje se posuđuju knjige, već nešto puno veće i važnije – informacijsko središte građana, takozvani dnevni boravak grada.

Stoga, za sve one koji to još uvijek nisu, postanite član Knjižnice i dođite u Zgradu Gradske knjižnice i čitaonice i gradske uprave, sada na novoj adresi Vijenac dr. Franje Tuđmana 1 (bivša ulica Kralja Tomislava 206), gdje će vas dočekati ljubazne i nasmijane knjižničarke!