Belišćanska knjižnica već dugi niz godina uspješno surađuje s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića iz Belišća, a ta je suradnja posebno naglašena u vrijeme Mjeseca hrvatske knjige tijekom kojeg se u knjižnici odvijaju razne aktivnosti. 

Velik dio tih aktivnosti namijenjen je upravo osnovnoškolcima kojima su posebno zanimljive kreativne radionice. Iz tog razloga knjižnicu je u ponedjeljak, 5. studenog 2018., posjetilo 11 učenika 2. c razreda koji redovito provode kreativne aktivnosti sa svojom učiteljicom Darijom Klobučar.

S njom u dogovoru za njih je organizirana radionica u knjižnici koju je održala knjižničarka Dijana Milišić-Zečević. Ona im je pokazala nešto potpuno novo, a to je sizzix stroj za izradu straničnika, čestitki i nakita od papira, kartona, tkanine ili nekih drugih materijala. 

Ovoga puta izrađivali su straničnike različitih motiva. Za to su koristili brojne rezače u obliku malenih djevojčica, vila, leptira, cvijeća i lišća. Rezali su ih od raznobojnog hamer papira, šarenog filca i svjetlucave moosgummi spužve. Na kraju su nastali predivni straničnici koji će im sigurno pomoći pri čitanju. 

Uspješnost ove radionice, kao i svake druge, poticaj je knjižničarkama Gradske knjižnice i čitaonice Belišće da nastave osmišljavati kreativne i poučne aktivnosti za djecu.

Pratite nas na FB: