U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće Noć vještica uvijek je prilika za kreativnu zabavu namijenjenu djeci. Upravo zato i ove je godine u srijedu, 31. listopada, održana kreativna radionica povodom Noći vještica na kojoj je sudjelovalo 9 učenika posebnog odjela belišćanske osnovne škole. 

Svima njima knjižničarka Dijana Milišić-Zečević pokazala je da se vuna može koristiti, osim za kreiranje odjevnih predmeta, i kao materijal za izradu svakojakih ukrasa. Tako je većina njih po prvi put izrađivala nešto od vune koristeći potpuno drukčiju i novu tehniku od poznate im tehnike štrikanja. 

Namatanjem vune oko komadića kartona stvarali su malene vunene kuglice koje se popularno nazivaju pom pom dekoracije. Te kuglice dodatno su ukrasili pomoću filca, čupavih dekorativnih žica i plastičnih očiju te ih na taj način pretvorili u raznobojne bundeve, pauke i šišmiše. 

Bila je ovo već četvrta radionica po redu koju su knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice Belišće održale u sklopu aktualnog Mjeseca hrvatske knjige. Obavijesti o sljedećim aktivnostima koje će se održavati mogu se redovito pratiti na Facebook stranici knjižnice i u lokalnim medijima.

Pratite nas na FB: