Gradska knjižnica i čitaonica Belišće je u ponedjeljak, 29. listopada 2018., po drugi put ugostila jednog od najcjenjenijih hrvatskih fotografa i putopisaca Davora Rostuhara. Ovaj zaljubljenik u putovanja i avanture došao je ponovno u Belišće kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu “Polarni san”. Knjiga je nastala nakon uspješno realizirane Rostuharove ekspedicije na Južni pol kojom je postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog Pola u 48 dana. 

O svemu tome pričao je i na početku ovog susreta ističući stalno da je ovaj hvalevrijedan pothvat ostvarenje njegovog najvećeg sna. Potom je mnogobrojnoj publici Rostuhar ekskluzivno prikazao i dokumentarni film o svom preživljavanju u ledenoj divljini. Jednako detaljnim opisima koji su popraćeni živopisnim fotografijama uspio je svakom čitatelju “Polarnog sna” bar malo približiti taj nedostupni dio svijeta. Tu knjigu, kao i sve ostale koje je napisao, zainteresirani posjetitelji mogli su na kraju susreta kupiti, a on ih je svima rado potpisao.

Davor Rostuhar nastavlja s putovanjima i istraživanjima i to najnovijim projektom “Ljubav oko svijeta” koji će uskoro krenuti u realizaciju. Možda baš taj projekt bude razlog i za njegovo treće gostovanje u belišćanskoj knjižnici.

Pratite nas na FB: