Zajedničkom suradnjom Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće organizirana je još jedna micro:bit radionica za djecu koja se održala u petak, 26. listopada 2018., u studijskoj čitaonici knjižnice. Na radionici su sudjelovali učenici 2.c razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća, a sve o micro:bitovima rekao im je i pokazao profesor informatike Marijan Antolović, dugogodišnji član Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće. 

Micro:bitovi su inovativan način programiranja koji je posebno zanimljiv upravo djeci. Ti maleni uređaji omogućuju im da kroz zabavu što bolje upoznaju svijet programiranja i robotike.

Za prisutne učenike ovo je bila prva takva radionica na kojoj su naučili osnove korištenja micro:bit uređaja te su uspješno programirali svoja imena i popularne smajliće na njih. No iako su se prvi put susreli s ovim načinom programiranja, svi su jasno pokazali da im je svijet informatike i suvremene tehnologije itekako blizak i poznat. To ujedno pokazuje da je neophodno pratiti tehnološki razvoj pa je samim time i priključivanje belišćanske knjižnice STEM revoluciji bilo neizbježno.

Pratite nas na FB: