Gradska knjižnica i čitaonica Belišće priredila je još jedno zanimljivo gostovanje povodom aktualnog Mjeseca hrvatske knjige.

Poznati hrvatski književnik Zlatko Krilić došao je u utorak, 5. studenog 2019., predstaviti belišćanskoj publici svoju najnoviju knjigu Portret Che Guevare: priče i pričopisi o Kubi, Havana, 2015. Ta zbirka priča napisana je za vrijeme njegova boravka na Kubi 2015. godine, dok je Fidel Castro još bio živ i ubrzane promjene tek su se počele odvijati. Ujedno je to njegov osamnaesti naslov koji je napisao nakon dvadeset godina književne šutnje.

Promocija knjige osmišljena je kao književni salon u kojem su Zlatko Krilić i ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar opušteno razgovarali o procesu pisanja te knjige, ali i o njegovu boravku na Kubi i svim proživljenim situacijama koje je tamo doživio. Interijer samog književnog salona napravljen je u suradnji s Teom Glavicom iz Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Svi prisutni mogli su saznati gdje je sve Krilić putovao, a i koje knjige još namjerava napisati te na kojim budućim projektima radi.

Na susretu koji je organiziran sutradan za učenike osnovne škole, pisac je govorio o svojim djelima namijenjenih njima. Držao je njihovu pažnju pročitavši svoju priču Prvi sudar nakon koje su slijedila brojna pitanja znatiželjnih osnovnoškolaca.

Pratite nas na FB: