Svake godine povodom Uskrsa u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće organizira se kreativna radionica za djecu na kojoj se izrađuju prigodni ukrasi. Tako je u četvrtak, 22. ožujka 2018., održana još jedna takva radionica na kojoj je sudjelovalo dvanaest osnovnoškolaca. 

Knjižničarka Jasna Andrišić pokazala im je kako običnu plastičnu tacnu i plastično jaje mogu pretvoriti u originalne rukotvorine. Tacnu su najprije obojili žutom akrilnom bojom, a potom su salvetnom tehnikom lijepili razne uskrsne motive te dodatno ukrasili šljokicama i gliterom.

Jaja su ukrašavali zanimljivom tehnikom marmoriranja koja se upravo na ovoj radionici po prvi put radila u knjižnici. Marmoriranjem se postiže efekt imitacije mramora pa su plastična jaja dobila pravi mramorni izgled. 

Na svakoj kreativnoj radionici, osim kvalitetno provedenog slobodnog vremena, djeca steknu neku novu vještinu, ali i nova prijateljstva koja se sklapaju među malim kreativcima. Ne čudi stoga da interes za radionicama ne jenjava što je belišćanskim knjižničarkama veliko priznanje za njihov predan trud i rad.

Pratite nas na FB: