U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održan je u ponedjeljak, 12. ožujka 2018., još jedan zanimljiv književni susret s Josipom Pavičić Berardini. Javnosti je poznatija iz raznih tiskanih i TV medija, ali godinama se aktivno bavi i pisanjem te tako već ima tri romana prodana u rekordnim nakladama. Knjiga Šest milimetara posve je drukčija od njezinih prijašnjih knjiga. U podnaslovu stoji da je to Ispovijest o boli i pobjedi, a u njoj je autorica opisala svoju borbu s bolešću koja ju je snašla u 35. godini života. 

U toj svojoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama u životu koje je morala donositi nakon dijagnoze karcinoma dojke. Vrlo emotivno i s puno hrabrosti opisala je šest koraka prema izlječenju, a to su: 1. voljeti sebe bez obzira na sve, 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. odlučivanje, 4. opraštanje, 5. zahvalnost i 6. smisao. Ovi koraci mogu se protumačiti i kao važni savjeti koji će pomoći svakome u teškim životnim okolnostima. Izrazivši svoje najdublje osjećaje autorica ovom knjigom nastoji osvijestiti važnost samopoštovanja i ljubavi prema sebi, jer bez toga nema ni zdravlja. Kao ambasadorica Europa Donna Hrvatske, diljem Hrvatske i šire regije, podiže svijest o važnosti pregleda i samopregleda te bitnosti pravovremene reakcije kod karcinoma dojke. Upravo zato na predstavljanjima knjige Josipa uvijek ističe i svoj humanitarni karakter, jer od svih prodanih knjiga 30% daruje za aparat za intraoperativno zračenje. 

Belišćani su i ovoga puta pokazali da su ljudi velikog srca pa su potaknuti snažnim životnim porukama kupili primjerke knjige i time doprinijeli spomenutoj humanitarnoj akciji.

Pratite nas na FB: