Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, za kraj 2018. godine, organizirala je još zanimljivu izložbu. Ovoga puta riječ je o izložbi fotografija Minijature Beli Manastir 2018. u Belišću koja je organizirana u suradnji s Fotoklubom Valpovo, Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće i Foto-kino klubom Baranja-film. Službeno otvorenje izložbe održano je u četvrtak, 20. prosinca 2018., u predvorju knjižnice. Najprije je knjižničarka Jasna Andrišić pozdravila sve posjetitelje istaknuvši uspješnu dugogodišnju suradnju knjižnice s Fotoklubom Valpovo te je zatim pozvala tajnika Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće Dragana Francuza da predstavi izložbu. 

Minijature su fotografije veličine 10×10 cm ili 10×7 cm i prikazuju motiv prilagođen tom formatu. U knjižnici je izložen samo dio brojnih fotografija koje su bile prijavljene na VIII. Salon fotografija Minijatura Beli Manastir 2018. Za sudjelovanje na ovome salonu prijavilo se 83 autora s 488 poslanih fotografija slobodne tematike. Od toga je izabrano 250 fotografija među kojima je čak 118 fotografija članova Fotokluba Valpovo. Upravo za najveći broj prijavljenih radova Fotoklub Valpovo dobio je nagradu, ali nagrađeni su i pohvaljeni i neki članovi kluba za pojedinačne radove.

Ovakva priznanja ističu koliko je Fotoklub Valpovo uspješan u svome radu, a samim time i Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće koja je nedavno proslavila 70 godina kontinuiranog djelovanja. Ti uspjesi zasigurno su motivacija da ustraju u daljnjem radu što je naglasio i Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika grada Belišća, koji je izložbu proglasio službeno otvorenom. Izložene fotografije moći će se pogledati sve do 10. siječnja 2019. pa svi zainteresirani mogu doći u predvorje knjižnice vidjeti kako izgleda svakodnevni život i svijet koji nas okružuje u minijaturnom formatu. 

Pratite nas na FB: