U ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine, u našoj knjižnici održana je mala proslava povodom prve godišnjice Belišćanskog čitateljskog kluba. To je klub koji je osnovan u vrijeme prošlogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, a namjera mu je bila okupiti ljubitelje knjige koji bi se sastajali jednom mjesečno u knjižnici i razgovarali o pročitanoj knjizi. Kroz klub je prošlo 15 članova, neki su otišli, a neki novi su došli. Ukupno je održano deset sastanaka, jer je u ljetnim mjesecima (srpnju i kolovozu) bila stanka zbog godišnjih odmora.

U prva četiri sastanka, čitala se po jedna knjiga, a onda je dogovor pao da uvijek budu dva prijedloga za čitanje pa se od petog sastanka čitaju i ocjenjuju po dvije knjige. Tako su dosad članovi kluba pročitali čak 13 knjiga. Najveće ocjene dobile su knjige Natalije Princi-Duhović „ Osmi grijeh-posluh“, „Kradljivica knjiga“ Markusa Zusaka i „Dječak u prugastoj pidžami“ Johna Boynea.

Iznenađenje za sve prisutne na sastanku bila je torta u obliku knjige kojom je obilježena ova prva godišnjica, a klub namjerava i dalje nastaviti sa svojim jednomjesečnim sastajanjem u knjižnici uz nadu da će se klubu pridružiti još koji član.

Pratite nas na FB: