Ovaj tjedan Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u znaku je kreativnosti, stoga je u utorak, 7. studenoga 2017. godine, održana kreativna radionica za odrasle koju su vodile knjižničarke Jasna Andrišić i Dijana Milišić-Zečević.

Na radionici je sudjelovalo devet žena kojima su knjižničarke pokazale kako koristiti Sizzix stroj i Ultimate pro kovčeg za izradu raznih rukotvorina.

Važno je naglasiti da je belišćanska knjižnica ova dva stroja uspjela nabaviti zahvaljujući odobrenim novčanim sredstvima od Ministarstva kulture za projekt „Stvarajmo u knjižnici“.

Neke od sudionica radionice imale su priliku susresti se s tim strojevima na prezentaciji koju je, krajem devetog mjeseca u knjižnici, održala Sanja Tot, vlasnica kreativne trgovine i radionice poznate pod nazivom Hobby hižica.

Upravo zbog toga je i osmišljena ova radionica kako bi žene, koje se inače bave kreativnim radom, isprobale nove i drukčije kreativne tehnike.

Osim Sizzix mašine i Ultimate pro kovčega, za izradu maštovitih ukrasa koristili su se i različiti metalni rezači, grickalice za papir i šablone te različite vrste papira, folije i tkanine. Tako su nastale prekrasne omotnice, čestitke, kutijice i nakit.

Pratite nas na FB: