U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće subota, 8. travnja 2017. godine, bila je itekako vesela i zaigrana, jer su se u prostoru Knjižnice održale “Uskrsne igre” namijenjene djeci od četvrte do osme godine.

Zabavno druženje s djecom osmislile su Diana Viduka, Sanda Mucić i Ivana Mađarić, studentice diplomskog studija psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku, a pomoć pri organizaciji i održavanju ovih igara pružile su im Višnja Šamadan, magistra psihologije, i Martina Mađarić, učenica Srednje škole Valpovo. Na igranje i dobru zabavu došla su djeca iz igraonice i predškolskog programa Dječjeg vrtića “Maslačak” Belišće u pratnji odgojiteljica Sandre Glasovac, Tihane Flajc, Viktorije Bašić i Marije Dubrović. Osim njih, sudjelovale su i dvije osnovnoškolke koje su došle sa svojim roditeljima. Puna dva sata mališani su uživali u raznim igrama i kreativnim aktivnostima kao što su potraga za skrivenim šarenim pisanicama, utrka s jajetom u žlici i kuglanje s lopticama prema kutiji u obliku zekine glave, a poslušali su i prigodnu priču o zečici pismonoši nakon čega su izrađivali uskrsne čestitke te bojali pisanice za zajednički završni plakat.

Osmijesi na dječjim licima dokaz su da je ovo bila izvrsno osmišljena aktivnost koja će im zasigurno dodatno uljepšati nadolazeće uskrsne blagdane.

Pratite nas na FB: