Nakon dužeg vremena, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je 18. lipnja 2020. jedna zanimljiva izložba.

U suradnji s Domaćom radinosti Perošević iz Valpova Knjižnica je organizirala izložbu jedinstvenih predmeta „Suvenirima kroz vrijeme“ autorice Darije Perošević. Na početku svečanog otvaranja izložbe, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Belišće Vlasta Putar pozdravila je brojne posjetitelje i ukratko im predstavila Dariju Perošević, autoricu izložbe. Ona se također obratila svima prisutnima zahvalivši se na iskazanoj podršci te je ujedno rekla nekoliko riječi o svojim izloženim radovima. Poseban pozdrav svima uputila je i zamjenica gradonačelnika grada Belišća, Ljerka Vučković, koja je proglasila izložbu službeno otvorenom. Svečanosti otvorenja pridonijeli su i učenici Glazbene škole Belišće koji su odsvirali tri prikladne skladbe uz vodstvo Danijela Čehajića, ravnatelja Škole. Svirale su Lana Vujnovac, Petra Grgurić i Mia Jelkić, oduševivši sve prisutne svojim izvedbama.

Ova izložba predstavlja radove kojima Darija želi očuvati hrvatsku gastronomsku i kulturnu baštinu, s posebnim naglaskom na slavonske običaje i tradiciju. Njezin poduzetnički duh, poslovne ideje i proizvodi priznati su diljem Hrvatske o čemu svjedoče razne nagrade i priznanja koja je dobivala posljednjih godina.

Upravo zbog svega navedenog izložba će biti otvorena do 10. srpnja 2020., a iz Knjižnice pozivaju građane grada Belišća i susjednih mjesta da dođu vidjeti sve izložene suvenire i tematske rukotvorine koji ističu važnost očuvanja slavonske tradicije.

Pratite nas na FB: