U srijedu, 22. ožujka 2017. godine, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće ugostila je poznatog putopisca iz Zagreba Tomislava Perka koji je po drugi put došao u Belišće. Prije tri godine predstavio je svoju prvu knjigu „Tisuću dana proljeća“, a ovoga puta održao je predavanje „Sedam godina na cesti“ te predstavio svoju drugu knjigu „Tisuću dana ljeta“. Nekoliko rečenica o ovom poznatom putopiscu ispričala je na početku predavanja ravnateljica belišćanske knjižnice Vlasta Putar te mu se  zahvalila na ponovnom dolasku. Pročitala je i neke dijelove iz njegove druge knjige koji su sve prisutne u Velikoj vijećnici grada Belišća uveli u ovo predavanje.

Kako uz minimalne troškove proputovati cijeli svijet uglavnom stopirajući različita prijevozna sredstva, ispričao je Perko na duhovit i zanimljiv način prikazujući svoje fotografije i videa. Danas je on svoju ljubav prema putovanjima pretvorio u uspješan posao, jer po čitavom svijetu drži predavanja i neumorno putuje i dalje.

Obje njegove knjige mogu se posuditi u našoj knjižnici, a jednu svoju knjigu Perko je poklonio slučajnim odabirom u maloj nagradnoj igri ljubiteljici putovanja među prisutnom publikom.

Pratite nas na FB: