Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je u ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine, prvu radionicu s micro:bitovima, malim uređajima koji na zabavan način pokazuju kako se ulazi u svijet programiranja i novih tehnologija.

Radionicu je održao profesor informatike iz Osijeka Tomislav Pandurić koji je i službeni edukator IRIM-Croation Makers pokreta i koji provodi poduku u STEM i općenito u nove tehnologije po školama i knjižnicama. 

Prisutni na radionici mogli su se uvjeriti kako je zabavno i jednostavno naučiti neke osnove programiranja. Upoznali su se i s robotom Srećkom koji je ozbiljan, ali kad ga se dotakne, on se nasmiješi, jer voli prijatelje. Naučili su i kako se može napraviti jednostavan kompas te još niz zanimljivih stvari koje mogu i sami izraditi. Knjižnica inače posjeduje 15 micro:bit paketa za posudbu i 10 za održavanje radionica, a sve to je dobila donacijom od IRIM-a.

Ovo je bila početnička radionica, no knjižnica će svakako nastaviti s organiziranjem sličnih radionica, najvjerojatnije već u Mjesecu hrvatske knjige.

Pratite nas na FB: