Početak drugog tjedna ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige obilježen je, 21. listopada 2019., predstavljanjem knjige Promatrači u zrcalu autorice Josipe Pavičić Berardini.

Široj javnosti poznata je kao nekadašnja televizijska voditeljica, no posljednjih desetak godina intenzivno se bavi poučavanjem tehnika za samorazvoj, voditeljica je raznih predavanja i radionica o samorazvoju te je uz to i uspješna autorica čije su knjige jedne od najprodavanijih u Hrvatskoj.

Ovo je bilo njezino drugo gostovanje u Knjižnici, a prvi put se belišćanskoj publici predstavila prošle godine promovirajući svoju knjigu Šest milimetara. U toj knjizi ogolila je dušu i iskreno progovorila o borbi s teškom bolešću i svim životnim prekretnicama koje su joj se dogodile nakon toga. Sve to oblikovalo ju je u osobu koja danas jest i potaknulo ju je da pomaže drugima koji se suočavaju sa sličnim problemima.

Tako je njezina najnovija knjiga Promatrači u zrcalu svojevrstan nastavak dobrih životnih savjeta. Srž knjige posvećena je odnosima s drugima, ponajprije ljubavnim odnosima. Prepoznatljivim, poticajnim tonom govori o tome što je potrebno da u sebi prepoznamo iskonsku snagu kojom ćemo osvijestiti da sve loše što nam se događa nosi korijen u nama samima. Jednako tako, za sve to postoji lijek koji također počiva u nama. Kako sve te uzroke prepoznati, izvući na površinu, pustiti ih da odrade svoju svrhu, da dođu i prođu, autorica je vrlo vješto prenijela svim prisutnim posjetiteljima ove promocije.

Na kraju samog događanja ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Belišće Vlasta Putar darovala je Josipi prigodan poklon koji će je uvijek sjećati na njezino gostovanje u Belišću.

Iz Knjižnice također još poručuju da u svojem fondu imaju sve njezine knjige koje su slobodne za posudbu. 

Pratite nas na FB: