U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u četvrtak, 24. ožujka 2022., održana je druga ovogodišnja kreativna radionica koja je bila namijenjena djeci.

Vodila ju je izuzetno kreativna Belišćanka Ivana Kopić, odgojiteljica iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, iz Poludnevnog boravka u Bistrincima.

S njom knjižničarke Vlasta Putar i Dijana Milišić-Zečević njeguju uspješnu suradnju još od 2019. godine, što dokazuje i podatak da je ova radionica bila već sedamnaesta po redu koju je Ivana održala u Knjižnici.

Ovoga puta malim je osnovnoškolcima pokazala kako se radi popularna salvetna tehnika kojom su ukrašavali drvene kutijice.

Glavni motivi na salvetama bili su pravi proljetni pa su djeca svoje primjerke kutijica ukrasili šarenim cvjetićima, pčelicama, bubamarama, maslačcima i sličnim motivima koji asociraju na proljeće.

Kako bi ti motivi došli do izražaja, prvotno su obojili kutijice akrilnim bojama.

Nakon bojenja kutija i lijepljenja salveta, dodatno su lijepili ukrasne trakice, svjetlucave cirkone i perlice pomoću kojih su obične drvene kutijice postale još više šarolike i vesele baš kao što i priliči energiji proljetnog razdoblja.

 

 

 

 

Pratite nas na FB: