U srijedu, 13. veljače 2019. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održano je zanimljivo književno događanje. Mlada Belišćanka Lana Vujnovac, učenica 4. d razreda OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća, i njezina učiteljica Karmen Soldo predstavile su nagrađenu slikovnicu „Svađa godišnjih doba“. 

Lanina slikovnica, pod vodstvom mentorice učiteljice Karmen Soldo, sudjelovala je prošle godine na državnom natječaju udruge KAlibra Moja prva slikovnica i osvojila je prvu nagradu. Ovo natjecanje odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a sastoji se u pisanju i ilustriranju vlastitih slikovnica. Na natječaj 2017./2018. godine pristiglo 726 slikovnica učenika od 1. do 8. razreda, iz 181 osnovne škole iz svih krajeva Republike Hrvatske. Glavna nagrada, tiskanje slikovnice u 50 primjeraka, pripala je upravo Lani Vujnovac.

Na samom početku događanja svima prisutnima obratila se ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar predstavljajući ukratko Lanu i njezinu mentoricu učiteljicu Karmen koja je potom prikazala prezentaciju o uspješnom dugogodišnjem sudjelovanju belišćanskih učenika na natječaju udruge Kalibra. Pod njezinim mentorstvom od 2010. godine brojni su učenici OŠ Ivana Kukuljevića osvajali nagrade za svoje slikovnice. Njihove velike uspjehe naglasio je i pohvalio i ravnatelj škole Darko Kovač. Osim Lane, na prošlogodišnjem natječaju sudjelovalo je još četvero učenika 4. d razreda koji su također predstavili svoje slikovnice: Iva Šerek, Lucija Sudar, Adrian Ivanković i Karla Pezer. 

Lanin uloženi trud u stvaranje slikovnice zasluženo je nagrađen, a brojna publika imala je priliku i čuti o čemu se radi u slikovnici „Svađa godišnjih doba“. Ova izuzetno svestrana i talentirana djevojčica pobrinula se i za glazbeni dio događanja odsviravši dvije skladbe na pijaninu. Na kraju je poput prave profesionalne književnice potpisivala svoje slikovnice.

Pratite nas na FB: