Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, u srijedu, 15. studenog 2017., zaključila je Mjesec hrvatske knjige predstavljanjem ratne monografije „107. Vukovi s Drave“. Na početku ovoga događanja knjižničarka Jasna Andrišić predstavila je autore knjige i njihove bliske suradnike, a zatim se prisutnima obratio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je istaknuo neizmjernu važnost ove monografije i zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos u njezinu stvaranju. 

Knjižnica već nekoliko godina u vrijeme obljetnice pada Vukovara organizira razna događanja kojima nastoji obilježiti sjećanje na vukovarsku tragediju, ali i na Domovinski rat u cjelini. Knjiga „107. Vukovi s Drave“ obuhvaća ratne putove 107. brigade i 107. domobranske pukovnije i važna je ponajprije za područje Valpovštine i Miholjštine, no u njoj su zapisana i svjedočanstva o tijeku Domovinskog rata na području cijele istočne Hrvatske. Belišćanskoj publici, među kojima su bili pripadnici 107. brigade, predstavili su je njezini autori doktori znanosti Natko Martinić Jerčić i Slaven Ružić, recenzent knjige doktor znanosti Jakša Raguž te urednik knjige brigadir Miroslav Štargl, ratni zapovjednik 107. brigade. 

Bila je ovo završna aktivnost ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, a koji je obilovao različitim promocijama knjiga, književnim susretima, kako za djecu, tako i za odrasle, izložbama, kreativnim radionicama, posjetima djece knjižnici, prikazivanjem crtanih filmova, čitanjem bajki, sajmom otpisanih knjiga i još s puno drugih aktivnosti.

Pratite nas na FB: