Kreativnosti i dobre zabave u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće nije manjkalo ni ovoga četvrtka, 17. kolovoza 2017., jer je uspješno ponovljena kreativna radionica šivanja torbica za mobitele.

Sudjelovalo je dvanaest djevojčica različitog osnovnoškolskog uzrasta koje su, uz pomoć knjižničarke Dijane Milišić-Zečević, sašile od filca torbice za mobitele. Kao i prošli put prvo su izrezale potrebne komade filca, služeći se pri tome svojim mobitelima kako bi odredile točne dimenzije za torbice. Iglom i koncem sašile su izrezane dijelove nakon čega je slijedilo ukrašavanje torbica. Maštovite kakve jesu, djevojčice su maksimalno iskoristile ostatke filca, svilene vrpce, perlice i dugmad kako bi njihove torbice izgledale što ljepše i veselije.

Ovo je već sada dvadeseta kreativna radionica održana ove godine u belišćanskoj knjižnici, a zanimljiv je podatak da ih je tijekom cijele prošle 2016. godine bilo sveukupno 25. Ogroman interest i sve veća popularnost ovih kreativnih radionica pokazuju da je Knjižnica puno više od informacijske, obrazovne i kulturne ustanove. Gradska knjižnica i čitaonica Belišće svojim predanim radom pokazuje i ističe svoju širu ulogu, a to je uloga društvenog središta zajednice u kojoj djeluje.

Pratite nas na FB: