Kraj prvog tjedna Mjeseca hrvatske knjige 2018., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće obilježen je ugodnim večernjim druženjem s poznatim hrvatskim novinarom Aleksandrom Stankovićem. On je u petak, 18. listopada 2018., belišćanskoj publici otkrio razne zanimljivosti o svojoj bogatoj novinarskoj karijeri od njezinih početaka do danas kad se nalazi među najrenomiranijim imenima hrvatske novinarske scene. 

Na samom početku događanja sve prisutne pozdravila je knjižničarka Jasna Andrišić i tom se prigodom zahvalila nakladničkoj kući V.B.Z. na izvrsnoj suradnji koja je rezultirala gostovanjem poznatog novinara u Belišću. Urednik V.B.Z.-a Zoran Simić bio je u ulozi moderatora događanja te je uspio svojim pitanjima potaknuti vrlo zanimljiv razgovor sa Stankovićem. Ponajviše riječi bilo je o informativno-političkoj emisiji Nedjeljom u dva po kojoj je Stanković i najpoznatiji. Tako su Belišćani mogli čuti intrigantne detalje o samoj emisiji, njezinom nastajanju i osobama iz javnog političkog, kulturnog, znanstvenog i sportskog miljea koji su u njoj gostovali. Svi otkriveni detalji objasnili su zašto je to jedna od najgledanijih i najdugovječnijih emisija u povijesti Hrvatske radiotelevizije. Neki najupečatljiviji trenuci tijekom snimanja emisije objavljeni su u knjizi Sto faca i Aca, a osim te knjige ovaj svestrani novinar napisao je i tri zbirke pjesama Jutra pobijeđenih, Igor Mandić na mjesecu i Uglavnom su me voljele starije gospođe. Spomenuti naslovi mogli su se na kraju večeri kupiti po promotivnim cijenama.

Iz knjižnice pozivaju sve građane da i dalje prate informacije o njihovom programu za aktualni Mjesec hrvatske knjige, jer će zasigurno svatko pronaći nešto za sebe među brojnim osmišljenim aktivnostima.

Pratite nas na FB: