NOVI REŽIM RADA OD 27.4.2020.

Poštovani korisnici,

sukladno preporukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu vezane za koronavirus, a prema novoj odluci Vlade i Smjernicama za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće od ponedjeljka, 27. travnja 2020. počinje s ograničenim radom.

Svi korisnici mogu ponovno posuđivati knjige i vratiti posuđene knjige, ali bez ulaska u Knjižnicu.

Za posudbu knjiga vrijedit će pravilo koje je bilo na snazi i prije totalnog zatvaranja Knjižnice. Moći ćete nas kontaktirati od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 do 15 sati putem poziva na broj telefona 400-627, porukom na e-mail knjiznica@belisce.hr ili na našoj Facebook stranici. Pozivamo Vas da koristite e-katalog knjižnice za pretraživanje dostupnih knjiga od kuće. Knjige će Vam biti pripremljene za preuzimanje prema unaprijed dogovorenom terminu.

Ovoga puta moći ćete i vraćati knjige, ali sukladno propisanim mjerama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o socijalnom distanciranju i mjerama dezinfekcije. Točnije, moći ćete nam ih vratiti samo kroz prozor Knjižnice zapakirane u vrećicu, a mi ćemo te knjige odlagati u poseban prostor i postupati s njima u skladu s propisanim mjerama.

Tijekom ovog režima rada, i dalje će se moći posuditi najviše 5 knjiga na rok od 30 dana, uključujući i lektirne naslove. Za produženje roka posudbe, molimo Vas da nas također kontaktirate telefonski ili porukom na navedeni e-mail ili na Facebook stranicu Knjižnice.

Ponovno ističemo da su sva planirana događanja i aktivnosti odgođeni do daljnjeg.

O novim terminima događanja javnost će biti naknadno obaviještena.

Molimo Vas za strpljenje, jer još uvijek čekamo detaljne upute o tome kakve uvjete moramo zadovoljiti i koje promjene u prostoru moramo napraviti da bismo Knjižnicu u potpunosti otvorili za sve korisnike.

Svi korisnici koji žele koristiti usluge Knjižnice morat će se strogo pridržavati izdanih sigurnosnih uputa i pravila. O svemu ćete biti obaviješteni uskoro na našoj web (https://www.gkcbelisce.hr/) i Facebook stranici.

U Belišću, 24. travnja 2020. godine

Ravnateljica

   Vlasta Putar, dipl. knjižničarka

Pratite nas na FB: