Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove je godine obilježila Noć knjige 23. travnja 2018. s nekoliko aktivnosti.

Književni susret s književnicom Vlastom Golub održan je na početku te manifestacije. Ova Virovitičanka, inače zaposlena u virovitičkom kazalištu, predstavila je svoju knjigu „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“. Što ju je ponukalo da napiše ovaj, inače nagrađivani roman za mlade, koji govori o vršnjačkom nasilju, ispričala je učenicima sedmih razreda koji su došli sa svojim profesoricama hrvatskog jezika Vesnom Liker-Dojkić i Ivanom Kovačević-Ivanišić. Sajam otpisanih knjiga na kojem su se mogle kupiti knjige i filmovi na dvd-ima za pet kuna izazvao je velik interes.

Održana je i kreativna radionica za učenike osnovne škole na kojoj je 12 sudionika naučilo kako ukrasiti medaljon salvetnom tehnikom i bojom za staklo te kako, pomoću sizzix stroja, napraviti različite ukrase od  moosgummi materijala. Radionicu je održala knjižničarka Dijana Milišić-Zečević, a svi sudionici bili su vrlo maštoviti. 

Redoviti mjesečni sastanak Belišćanskog čitateljskog kluba bio je prigoda da se kaže i pokoja riječ o temi ovogodišnje Noći knjige, a to je budućnost knjige. Ima li knjiga budućnost, hoće li moderne tehnologije uskoro zavladati umjesto knjige i čitanja te ima li i čitateljski klub smisao, raspravljalo se na sastanku.

Posljednja aktivnost bila je organizacija prvog pub kviza u knjižnici. Ukupno je sudjelovalo sedam ekipa koje su odgovarale na pitanja iz književnosti, glazbe i filma u tri kruga. Od ekipa Slavko Kolar, Iskrivljena heklica, Hemingway, Buba Erdeljan, Đuro, Bipsići i Bezvezeri najbolje znanje pokazali su Bipsići koji su osvojili poklon paket knjiga. 

Svi sudionici su se dobro zabavili, osvježili svoje znanje te naučili i nešto novo, a složili su se i da ovakvu aktivnost treba ponoviti.

Pratite nas na FB: