Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće, 25. travnja 2017., posjetila je Melita Rundek, hrvatska spisateljica iz Zagreba. Ta osebujna književnica koja pretežno piše za djecu i mlade, ostavila je izuzetan dojam na sve prisutne u belišćanskoj knjižnici. Djeca viših razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća došla su na ovaj zanimljiv književni susret, zajedno sa svojim profesoricama Vesnom Liker-Dojkić, Krunoslavom Kovač i Ivanom Kovačević-Ivanišić.

Melita Rundek napisala je 18 knjiga, a kao suvremena spisateljica eksperimentira sa stilom i obrađuje popularne tinejdžerske teme poput internetskog zlostavljanja te je za svoja djela osvojila prestižne književne nagrade. Za roman Psima ulaz zabranjen dobila je nagradu „Ivana Brlić-Mažuranić“ 1999. godine, a 2014. nagradu “Mato Lovrak” za najbolji roman za djecu i mlade Izgubljena u ormaru. Ovaj susret, belišćanska knjižnica organizirala je uz pomoć izdavačke kuće Alfa, a u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća.

Vrijedi još istaknuti da je autorica radila s nadarenom djecom u organizaciji Ministarstva prosvjete i športa, organizirala niz radionica kreativnog pisanja, radila u programu s prognanom djecom, sudjelovala u prosudbenim povjerenstvima za procjenu dječjih radova, a održala je i veliki broj književnih susreta s djecom po školama i knjižnicama diljem Hrvatske. Radi kao knjižničar-informator u Knjižnicama grada Zagreba.

Pratite nas na FB: