U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, gotovo tradicionalno, još je jedan četvrtak, 13. svibnja 2021., bio rezerviran za kreativnu radionicu.

Održana je likovna radionica namijenjena djeci koja je organizirana u suradnji sa slikarima Antunom Sabom i Tinom Lackovićem, dugogodišnjim članovima Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće, koji su bili voditelji radionice.

Sedam učenika belišćanske osnovne škole dobilo je priliku naučiti što je to pastel slikarska tehnika te kako njome crtati i slikati bogate likovne radove.

Za izradu radova bile su im potrebne suhe pastelne boje i hrapavi papiri za crtanje, a tematika je bila mrtva priroda. Tako su nastale predivne slike zanimljivih motiva poput cvijeća u vazi, klasja žita i zelene trave.

Antun i Tin pokazali su im korisne metode koje mogu koristiti prilikom slikanja pastelnim bojama. Osnovnoškolci su brzo usvojili sve te trikove pa su zato i uspjeli naslikati prava slikarska djela. Iz toga je pak lako izvući zaključak da slikarstvo u Belišću zasigurno ima lijepu budućnost.

Pratite nas na FB: