Nakon iznimno uspješnog programa za Mjesec hrvatske knjige koji se održavao od 15. listopada do 15. studenog 2021., Gradska knjižnica i čitaonica Belišće krenula je u realizaciju brojnih drugih planiranih aktivnosti. Jedna od njih je i nova kreativna radionica za djecu koja je održana u četvrtak, 25. studenog 2021. godine.

To je bila 22. zaredom ovogodišnja kreativna radionica, a održala ju je svestrana Belišćanka Zlata Balaž.

Sudjelovali su belišćanski osnovnoškolci koji su dobili priliku naučiti izrađivati ukrase od gline u obliku anđela za čiju im je izradu bila potrebna mekana prirodna glina i polimerna glina, drveni valjci, igle i kalupi raznih oblika.

Zlata je učenicima pokazala kako pravilno oblikovati glinu u željeni oblik te im je objasnila koje metode i alate treba koristiti prilikom modeliranja. Ipak, naglasila je da je za precizno i uredno modeliranje najvažnije imati vješte ruke.

Istovremeno modeliranje, kao kreativna tehnika, izvrsno razvija preciznost i motoriku ruku.

Taj razvoj vještih ruku i je glavna poanta svake kreativne radionice koja se organizira u Knjižnici pa tako i ove na kojoj su se osnovnoškolci iskazali kao pravi modelari. Svi su uspjeli napraviti predivne male anđele koji će krasiti njihove domove u vrijeme nadolazećih božićnih blagdana.

Pratite nas na FB: