U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće otvorena je još jedna izložba, druga po redu ove godine.

Uspješnom suradnjom s Fotoklubom Valpovo, Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće i Foto kino klubom Baranja-film, Knjižnica je u ponedjeljak, 27. veljače 2017. godine, upriličila svečano otvorenje izložbe “Fotografske minijature” 7. salona fotografije održanog u Belom Manastiru 2016. godine.

Sve prisutne prigodnim je riječima pozdravila ravnateljica belišćanske knjižnice Vlasta Putar koja je zatim prepustila riječ Draganu Francuzu, tajniku Fotokluba Valpovo, i Draganu Milecu, počasnom predsjedniku Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, da kažu ponešto o ovoj izuzetnoj izložbi. Minijature su fotografski izričaj koji prikazuje umanjene, detaljne prikaze motiva u točnom omjeru u odnosu na stvarne predloške. Taj specifičan fotografski izričaj njeguju i fotoamateri valpovačkog Fotokluba, a to pokazuje i najveći broj prijavljenih autora na 7. salonu fotografije, čak njih 29. Za to su primili i posebnu nagradu grada Belog Manastira, uz brojne druge nagrade za pojedinačnu fotografiju i za kolekciju fotografija. Svakako je najvažnije istaknuti da su svi nagrađeni mladi autori do 16 godina bili upravo članovi Fotokluba Valpovo, što je najveća potvrda kvalitete rada kluba, jer stalnim uključivanjem mladih zaljubljenika u fotografiju zajamčena je perspektivna budućnost fotoamaterizma na području Belišća i Valpova.

Izložbu je otvorenom proglasio Fran Šandor, jedan od spomenutih mladih fotoamatera. Svi zainteresirani mogli su je pogledati do 14. ožujka 2017. godine u predvorju zgrade Knjižnice i Gradske uprave grada Belišća.

 

Pratite nas na FB: