Dan hrvatskih knjižnica obilježava se svake godine 11. studenoga diljem Hrvatske. Cilj obilježavanja toga dana je bolja vidljivost i prepoznatljivost knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanje s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnja stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima. Ukratko, obilježavanjem toga dana želi se istaknuti važnost svih vrsta knjižnica u Hrvatskoj.

Upravo zbog svega navedenog Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već godinama na taj dan provodi akciju poklanjanja knjiga svima koji se po prvi put učlanjuju u Knjižnicu i onima koji dođu obnoviti svoje članstvo. Tako je učinila i ove godine u srijedu, 11. studenog 2020. godine. Pozivani su građani Belišća i okolnih mjesta da taj dan dođu u Knjižnicu i iskoriste ovu zanimljivu akciju.

To je ujedno bila i posljednja aktivnost u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige 2020. koji se odvijao posljednjih mjesec dana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Pratite nas na FB: