U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće od 8. do 14. veljače provodit će se akcija „Čitaj, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“. Ovom akcijom knjižničari već tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.), a u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi“.

Međunarodni dan darivanja knjiga je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i da daruju knjige, a to je i glavna misija hrvatske nacionalne kampanje „Čitaj mi“ koju podupire i Knjižnica. Ovom prilikom pozivaju se svi građani da sudjeluju i daruju očuvane slikovnice i knjige za djecu. I mali i veliki mogu sudjelovati i darovati novu ili rabljenu knjigu ili slikovnicu koju su pročitali i prerasli. Akcija naglašava da na ovaj način najmlađi, koji sudjeluju u akciji, imaju priliku naučiti koliko je lijepo i važno pomagati, a djeca koja dobiju ove slikovnice, imat će priliku čitati ih od najranije dobi.

Belišćanska knjižnica stoga poziva sve one koji žele sudjelovati u ovoj akciji, neka donesu slikovnice i knjige za djecu u knjižnicu, a knjižničarke će ih proslijediti u Dječji vrtić Maslačak i knjižnicu OŠ Ivana Kukuljevića Belišće.

Pratite nas na FB: