Članice Belišćanskog čitateljskog kluba sastale su se u petak, 28. svibnja 2021., po 40. put otkako je Klub osnovan u listopadu 2016. godine.

Od samog osnutka sastanci Kluba održavaju se gotovo svakog zadnjeg utorka u mjesecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće gdje se sastaju istinski knjigoljupci kako bi razgovarali o knjigama.

Čak i sada, u vrijeme aktualne pandemije, članice Belišćanskog čitateljskog kluba nisu odustale od ovog vida aktivnosti jer im upravo čitanje pruža mogućnost da što lakše podnesu teške izazove današnjice.

Druženje je započelo laganom šetnjom po resortu i nastavilo se u restoranu Corner 2 razgovarajući o knjigama koje su bile zadatak za čitanje. Riječ je o knjizi Črna mati zemla, autora Kristina Novaka, te o različitim romanima književnika Ivice Prtenjače koji će u belišćanskoj gradskoj knjižnici gostovati početkom lipnja.

Sve to potaknulo ih je da okrugli 40. sastanak Kluba obilježe odlaskom na izletište Eden-Emaus resort. Put do tamo pak omogućila im je Zajednica športskih udruga grada Belišća koja im je ustupila kombi vozilo.

Razgovaralo se, naravno, i o brojnim drugim temama, a predivan ambijent i ugodno vrijeme pridonijelo je odličnom raspoloženju svih okupljenih članica pa nema sumnje da će im ovaj sastanak zasigurno ostati u posebno lijepom sjećanju. 

Pratite nas na FB: